Khamis, 23 September 2010

Cukup...dah terBONGKAR!



SATU

Don't talk rubbish on my wall please! nak buat sesi luahan ke nak apa ke get out from my wall! I don't give a damn n i don't even want to know! Respect my privacy!!!Watch what comes out of your mouth!!!

DUA

The Ugly Blue Dark. From out of no where, come and want to be one of them but can't. Doing such a nonsence thing to impress the other duck. Poor that blue duck they still can't accept it.
Look at the mirror and still look the same no matter how much they trying so hard to be 'somebody'. But don't be rubbish be somebody that can mean something to the workers!

Don't touch us if you don't like us, MIND your own bisness! but then if we touch you and there's a very stupid reason to jump up and down with such a nonsence word or action to us. Poor Thing!!! Be Peace Upon You! GOOD LUCK!

TIGA
Ni soalan ke apa yer?
x pe lah jawap je lah:
1 - duit rumah 2 tahun. Kalau x tahu cerita dan x ada kena mengena x perlu masuk campur. lagi pun hal ni antara kami serumah jer. lagi pun kami serumah pun belum settel. tiba2 ada org luar nk campur. (titik)

2 - duit marathon tu apa? tlg terpeinci sikit. TQ

3 - duit kad mo stage. Yg ada pada saya skrg cuma duit Shikin dan Sham. Sbb mereka bayar nk buat kad selepas kami dah tempah. Jadi amik masa nk cetak. tapi x sempat sbb sibuk dgn peta lah bagai dulu. Skrg ni pulak dorang kerja dgr katanya. Benda dah cetak. Jadi nk kena jumpa dengan individu terlibat untuk bincang tentang RM20 masing2 tu. (titik)

4 - duit makan bdk indo?? Ada production lain x yg guna khidmat bdk indo melainkan saya? x kan? jadi untuk apa dipertikaikan...? dan seingt saya makan minum production sy disuport sepenuhnya 100% oleh saya. (tlg jelaskan)

5 - duit hutang hard disk azizah. manusia tu nama azizahrasanya. Sy dah settel ngan dia melalui tel tadi. lama jugak lah berbual. masing2 ada cerita masing. org yg x ada kena mengena x perlu campur kepetusan kami buat. (titik)

nota tambahan: betapa berlambaknya budak2 yg x byr lg duit kad. tp aku dah HALALKAN pun. kalau aku list down pasal duit kad kat sini kecoh pulak nanti.

EMPAT
puki lah hai..amik duit org xingat..cam babi...
klu stakat 100/70 xdak hal lah..tp ko byr duit yg ko makan syahmi...

duit umah bebudak selama 2 tahun, bayar..
duit marathon, bayar
duit kad mostage bebudak, bayar
duit makan bdk indon primadona, bayar
duit hutang hardisk azizah, bayar

ko bayar sume hutang hutang ko kat org len, pas2 bru kami bayar..
apa ingat kami ni busuk sangat smpai xleh bayar..FUCK U la beb!!!
bayar semua org pnya dlu....ak berkata bkn krn mereka bercerita tetapi ko yg mulut gampang menuntut ak bersuara...
ak bkn mustaqim yg ko kenal...
juga khas utk kawan2 or "kita" yg ko sayang...
pergi mati..tataaaa....

LIMA
Ada kawan tapi TAK GUNA.. Dahlah bodoh sombong lagi! Dia ada 'kita', kita pun ada 'kita' lah.. !!! Kawan ke tyydakk!

PUNCA

knp tdk beralah ke antah?katanya sedih dgn rakan2 yg hanya like2 tp tdk tau hal sbnar..hal sbenar itu adlh kami, xpayah nk tau2 sbb kami da tau krn situasinya kami lalui..klu rasa nk LAWAN, nk FUCK, RASIS aku..buatlah..ko lawan dgn ak yg ada 'kita' sdgkn ko pnye 'dua' ke tiga cm2 laaa...bukan perihal duit either 700, 400 o 550 tp nilai yg ko xpasti...
ak bersuara krn :sini lah ruang untuk kita "bebas" bersuara!..

KENYATAAN
Perkara ni baru berlaku dalam Facebook antara aku dan dia yang mana geng beliau telah bersuara. Aku telah membuatkan mereka bersuara. Mereka bersuara. Itupun setelah…..akhirnya

Macam biasa, perkara dasarnya hanya remeh yang sengaja diperbesarkan. Perihal seorang rakan yang kononnya kaki sapu bontot pencyarah, rakan yang miskin(hakikatnya marhaen) dan juga terbaru; hutang orang terhadap dia. Terpalingbaru;hutang dia terhadap orang.

Ya. Memang kami miskin dan tak mampu sepertimana kau dan rakan kau yang kaya dan berduit. Tapi kami punya penghormatan terhadap diri sendiri dan rakan lain. Tak sanggup rasanya nak kencing member selama 2 ½ tahun. Tapi kau? Sanggup!!!
Dan sekarang bila semuanya terbongkar baru kau mahu menyentak pintu kuat dan berselimut. FUCK U LAH!
Baru rasa malu? Sedangkan selama ni kau bawa mulut merata sembang pasal orang sekeliling kau. Sekali lagi, FUCK U!

Memang kau tak heran dengan kami dan kawan kau yg memperkecilkan aku…sebab aku tak punya apa-apa. Sekurangnya aku masih mampu bayar sewa rumah dan makan minum beli baju topup fon dengan duit titik peluh aku sendiri. Bukan makan duit kawan yg berstatus anak yatim. Dan hari ni, aku langsung tak sentuh kau walau secuit sebab aku ingat siapa kau dulunya pada aku. Statement terangan, aku dah pernah join banduan in jail dan tak usah dinyatakan bilangannya kerana bila bicara, tangan dan kakiku lebih cepat dari mulutku…

Semoga Tuhan mencucuri rahmat ke atas mu dan juga sahabat karibmu…..

4 ulasan:

  1. takpe mus...salah satu golongan yang doa nya akan dimakbulkan oleh allah, adalah golongan manusia yang teraniaya...

    BalasPadam